Solgården

Boendet

Solgården är ett särskilt boende som är beläget i Figeholms samhälle. Solgården har åtta lägenheter som är samlade runt ett kök och allrum som är gemensamt för alla boende. Alla lägenheter har en egen kokvrå och toalett samt egen uteplats att tillgå.

Måltider

På Solgården lagar vi alla måltider själva samt bakar. Vi lyssnar av brukarnas önskemål och försöker tillgodose dessa. Frukosten serveras när brukaren själv vaknat eller när det önskas. Vi försöker äta lunch, eftermiddagsfika samt kvällsmat tillsammans men det finns alltid möjlighet att få något att äta när det önskas.

Aktiviteter

Vi har en del olika aktiviteter som till exempel promenader, fiaspel, filmvisning och ett ordspråksspel som brukar vara mest populära. Vi skriver alltid ner vad just du vill och inte vill, i en så kallad genomförandeplan. Denna ska visa hur du vill att din vardag ser ut inklusive olika aktiviteter. Vi jobbar individanpassat och lyssnar på dina önskemål.

Vi har även en parcykel som vi använder, där personal och brukare ger sig ut på en liten cykeltur runt exempelvis fina Norrån.

Utemiljö

Boendet har naturen inpå knuten och ligger nära en vacker skärgård. Bredvid boendet rinner fina Norrån som går att beskåda.

Besöksadress och telefon

Wasagatan 15 | 0491-76 47 01 | Visa på kartan

Kontakta oss
Enhetschef Solgården och Wasagården
Sara Olsson
Tfn: 0491-880 00
Patientansvarig sjuksköterska
Solgården
Tfn: 0491-880 00