Nygläntan

Boendet

Nygläntan är ett somatiskt boende med elva lägenheter uppdelade på plan två och tre på Nyhem i Kristdala. De olika våningarna kallas för Vallmon och Murgrönan. I våra ljusa fräscha lägenheter finns ett rejält badrum och ett mindre pentry. Vi har ett gemensamt kök på respektive avdelning där vi njuter tillsammans av måltiderna som serveras. På varje avdelning finns en liten del där det finns möjlighet att se på tv och umgås.

Utemiljö

På Nygläntan har varje lägenhet en egen balkong och det finns möjlighet
att ta hissen en våning ner för att njuta av utemiljön. På gångavstånd ligger
samhällets centrum med Kristdala torg.

Måltider

På Nygläntan lagar vi frukosten själva och utgår från vad alla vill äta. Lunchen hämtar vi från restaurangen som finns på Nyhem. Alla som bor hos oss får välja på två olika rätter till lunch. På eftermiddagarna fikar vi tillsammans och på sommaren finns det möjlighet att sitta utomhus. Kvällsmat lagar vi själva på boendet.

Aktiviteter

Vi har möjlighet att utnyttja det grönområde som finns en våning ner. Vi spelar fia, läser högläsning, sjunger och spelar gitarr. Det finns möjlighet för dem som vill att åka ner till vår Träffpunkt för att träffa människor utifrån, fika och spela bingo. I träffpunkten har vi också en cykel med en skärm där man kan "cykla" omkring och se omgivningen från massa platser runt om i världen.

Besöksadress och telefon

Nyhemsgatan 4 | 0491-76 47 19 | Visa på kartan

Kontakta oss
Enhetschef Nybacken, Nygläntan
Johan Sköld
Tfn: 0491-880 00
Patientansvarig sjuksköterska
Nygläntan
Tfn: 0491-880 00