Slottsbacken

Boendet

Slottsbacken består av nio lägenheter om vardera cirka 40 kvadratmeter. Alla lägenheter har kokvrå och rymlig toalett. I mitten av boendet finns det ett gemensamhetsutrymme med kök där all mat lagas med utsikt mot Blå Jungfrun. Det finns två gemensamma balkonger, dels mot Elefantens härliga innergård samt balkong mot Varvsgatan.

Utemiljö

Slottsbacken är belägen i kvarteret Elefanten. Vi har nära till stadens torg, butiker, hamnen och stadsparken i Oskarshamn. Den stora gemensamma innergården används flitigt under sommaren.

Måltider

Måltiderna är för många dagens höjdpunkter då man sitter ner och äter en god måltid tillsammans med andra. Vi arbetar mycket för att se till att maten är god, varierande och näringsrik – att måltidssituationen är en positiv upplevelse.

Aktiviteter

På Elefanten har vi tillgång till Mauritiusstranden där vi kan njuta av sol och värme året om. Du får känna sanden mellan tårna och den svala havsbrisen mot ansiktet. Vi har också ett spa där vi kan erbjuda bubbelbad i ett badkar anpassat för funktionshindrade.

Vi skriver alltid ner dina önskemål i en så kallad genomförandeplan. Den visar hur just du vill att din vardag ska se ut, inklusive olika aktiviteter.

Besöksadress och telefon

Slottsgatan 2 | 0491-887 73 | Visa på kartan

Kontakta oss
Enhetschef Elefanten avd. Slottsbacken, Borggården, Kungsporten
Catharina Sabelström
Tfn: 0491-880 00
Patientansvarig Sjuksköterska
Slottsbacken
Tfn: 0491-880 00