Wasagården

Boendet

Wasagården är ett särskilt boende för somatiskt sjuka. Boendet består av åtta lägenheter. Alla lägenheter har en kokvrå och toalett samt egen mysig uteplats att tillgå. I mitten av boendet finns en trevlig gemensam del med allrum, kök och stor uteplats. I allrummet finns gemensam matplats och tv-rum. Lägenheten är den privata bostaden.

Utemiljö

Wasagården ligger i Figeholm samhälle och har naturen inpå knuten och en vacker skärgård. Inte långt ifrån boendet rinner fina Norrån som går att beskåda.

Måltider

Måltiderna är för många dagens höjdpunkter då man sitter ner och äter en god måltid tillsammans med andra. Vi arbetar mycket för att se till att maten är god, varierande och näringsrik – måltidssituationen ska vara en positiv upplevelse.

Aktiviteter

I Figeholms idylliska omgivningar är promenader ett uppskattat inslag. Är det dåligt väder väljer vi kanske att baka något eller ha en dialog kring ett valt tema. Vi skriver alltid ner vad just du vill och inte vill, i en så kallad genomförandeplan. Denna ska visa hur du vill att din vardag ser ut inklusive olika aktiviteter.

Besöksadress och telefon

Vasagatan 13 | 0491-76 46 99 | Visa på kartan

Kontakta oss
Enhetschef Solgården och Wasagården
Sara Olsson
Tfn: 0491-880 00
Patientansvarig sjuksköterska
Wasagården
Tfn: 0491-880 00