Zafiren

Boendet

Zafiren består av två avdelningar, Zafiren 2 och Zafiren 3. Varje avdelning består av ett särskilt boende med sju platser med somatisk inriktning, samt angränsande korttidsplatser i korridoren mitt emot. Varje lägenhet har ett generöst tilltaget hygienutrymme och en kokvrå och ligger runt ett gemensamhetsutrymme med kök och trivseldel.

Utemiljö

Det är nära till både naturen och Kristinebergs centrum, där det finns mataffär, frisör, vårdcentral och pizzeria. Bussförbindelserna in till centrala Oskarshamn är täta.

Måltider

Måltiderna är för många dagens höjdpunkter då man sitter ner och äter en god måltid tillsammans med andra. Vi arbetar mycket för att se till att maten är god, varierande och näringsrik - måltidssituationen ska vara en positiv upplevelse.

Aktiviteter

På Zafirenhuset finns det tillgång till en parcykel för utomhusbruk. Det finns även en stationär googelcykel, som ger möjlighet till en virtuell cykeltur som skapar minnesträning och motion. Vi skriver alltid ner vad just Du vill och inte vill, i en så kallad genomförandeplan. Denna ska visa hur du vill att din vardag ser ut inklusive olika aktiviteter.

Besöksadress och telefon

Karlsborgsvägen 60 | 0491–889 02 | Visa på kartan