Bostad med särskild service för äldre med funktionsnedsättning – Elvbacken

Boendet

Elvbacken är ett boende med särskild service enligt LSS för äldre med funktionsnedsättning. Boendet ligger i Fårbo, cirka 1, 5 mil norr om Oskarshamn och innehåller 8 lägenheter i markplan. Samtliga lägenheter är lika stora, men några är fördelade på två rum med pentry och några med ett stort rum med pentry. Till alla lägenheter tillhör stor toalett med dusch. I boendet finns även en gemensamhetsdel med kök/matrum och vardagsrum samt uteplats med stor trädgård.

Utemiljö

Förutom vår uteplats med stor trädgård så har vi också nära till naturen. Elvbacken ligger i Fårbos bostadsområde med närhet till livsmedelsaffär och grönområden. 

Måltider

Måltiderna är för många dagens höjdpunkt då man sitter ner och äter en god måltid tillsammans med andra. På Elvbacken lagar vi all mat själva samt bakar.

Aktiviteter

Vi jobbar efter en individuellt anpassad genomförandeplan och utgår från vad just du vill göra. Genomförandeplanen ska visa hur du vill att din vardag ska se ut, inklusive olika aktiviteter. Kan vara allt från promenader, bakning, utflykt till stan med mera.

Besöksadress och telefon

Källehorvavägen 11 | 0491-76 46 95 | Visa på kartan

Ansökan

Ansökan om bostad för äldre med funktionsnedsättning gör du via Socialförvaltningens handläggare.

Kontakta oss
Ansök via socialförvaltningens handläggare
Tfn: 0491-880 00
Postadress:
Box 706
572 28 Oskarshamn
Patientansvarig Sjuksköterska
Elvbacken
Tfn: 0491-880 00