Korttidsboende för barn och ungdomar – Stångehamnsvägen 139

Boendet

Stångehamnsvägen 139 är ett korttidsboende för barn och ungdomar upp till 21 år. Korttidsboendet ligger i Kristineberg. Det finns 8 sovrum, uppdelat på två avdelningar. På varje avdelning finns 2 toaletter som är utrustade med olika hjälpmedel, ett kök med matdel och ett allrum med TV. Det finns även en gemensamhetsdel med köksvrå samt matdel, tv-del och ett jour-rum.

Ett korttidsboende ska ge barn eller ungdom med funktionsnedsättning möjlighet till miljöombyte och rekreation. Det ska också ge dig som anhörig möjlighet till avlastning. 

Korttidsvistelse kan erbjudas både som en regelbunden insats och som en lösning vid akuta behov. 

Utemiljö

Korttidsboendet har en utegård med gungor, rutchkana, sandlåda, basketkorg och bra ytor där det kan spelas exempelvis fotboll och kubb.  Boendet ligger i ett fint område med naturen inpå knuten och närheten till havet.  I Kristinebergs centrum finns mataffär, pizzeria, frisör, hälsocentral med mera. Det finns möjlighet att med kollektivtrafiken ta sig till stadens centrum, butiker, caféer med mera.

Måltider

Maten är hemlagad och måltidssituationerna kan se varierande ut. Ibland äter vi gemensamt och ibland finns behov av en lugn och ensam stund.

Aktiviteter

På Stångehamnsvägen 139 erbjuds det en rad av olika aktiviteter. Aktiviteterna är anpassade efter individen och vi lyssnar på dina önskemål. Ibland är det enskilda aktiviteter och ibland gemensamma.

Vi skriver alltid ner vad just du vill och inte vill, i en så kallad genomförandeplan. Denna ska visa hur du vill att din vardag ser ut inklusive olika aktiviteter.

Besöksadress och telefon

Stångehamnsvägen 139 | 0491-76 44 57 | 0491-76 44 58 | Visa på kartan

Ansökan

Ansökan om korttidsvistelse för barn och ungdomar gör du via Socialförvaltningens handläggare.

Kontakta oss
Ansök via socialförvaltningens handläggare
Tfn: 0491-880 00
Postadress:
Box 706
572 28 Oskarshamn