Nu är det dags att söka ur Sven och Karin Bergs minnesfond

Träskylt med texten Välkommen till Misterhult.

Nu är det dags att söka ur Sven och Karin Bergs minnesfond.

Du som studerar och är född inom Misterhults församling eller varit bosatt där under minst tre på varandra följande år kan söka medel ur Sven och Karin Bergs minnesfond. Du behöver inte bo i församlingen idag. För att kunna söka ska du gå andra eller tredje året på gymnasiet alternativt läsa vid svenskt universitet eller högskola. Din ansökan ska vara inne senast 30 september.

Storleken på bidragen varierar varje år och det beror på antalet sökande och ränteläget.

Nytt för i år är att ansökningarna skickas in via en e-tjänst. Ansökningarna skickas till direktionen som består av fem personer som är utnämnda av Oskarshamns kommun. Direktionen behandlar ansökningar och fördelar medel. Direktionens arbete kontrolleras av Oskarshamns kommuns revisorer som rapporterar till fondförvaltaren.

TIll e-tjänsten för ansökan

Testamentets vilja

Sven och Karin Bergs fond utgör en sjundedel av "Berg-Rolanderska fonden". Den instiftades av Ivar Svensson och hans maka Maria Svensson (född Berg). De ville på detta sätt hedra och ära sina respektive föräldrar.

Maria Svensson härstammar från Bostorp i Misterhults socken och av den anledningen har födda och/eller boende i Misterhults församling förmånen att söka bidrag från fonden.