Uppmärksamhetsvecka mot dopning på Oscarsgymnasiet

Linda sätter upp affischer och skyltar om dopning på Oscarsgymnasiet.

Hösten rullar vidare och vi är nu inne i vecka 41, vilket innebär att det är uppmärksamhetsvecka mot dopning. För att belysa vikten av att förebygga och informera om riskerna kring dopning har ungdomscoach Linda Lotsengård och hennes kollegor tagit initiativ till flera aktiviteter på Oscarsgymnasiet.

Redan under måndagsmorgonen dekorerades den röda kuren på skolan med affischer och information om de faror dopning medför – och varför det inte är en hållbar lösning för den som vill förbättra sina resultat snabbt.

– Vi vill verkligen öka medvetenheten kring dopning och dess allvarliga konsekvenser. Det är inte bara din kropp som tar skada, utan också din framtid, säger Linda Lotsengård.

På onsdag, mellan klockan 12.00 och 14.00, kommer Linda och kollegan Martin finnas på plats för att arrangera en frågesport om dopning. Deltagarna kommer att få testa sina kunskaper och samtidigt få möjlighet att lära sig mer om ämnet.

– Vi hoppas att många vill vara med och tävla och ta del av den viktiga informationen. Det sägs också att chokladbollar kan ligga i potten för den som har turen att vinna, tillägger Martin med ett leende.

För dig som vill fördjupa dig ytterligare i ämnet dopning finns mer information på www.can.se/fakta/dopning.