Har du en Döderhultare hemma?

Närbild på en träskulptur föreställande en man.

Nästa år blir ett minnesår för Axel "Döderhultarn" Petersson, då det är 100 år sedan han lämnade jordelivet den 15 mars 1925. För att hedra hans liv och verk kommer vi att uppmärksamma honom på olika sätt under 2025.

Har du kanske en Döderhultare i ditt hem? Eller minns du en tid då en av hans skulpturer fanns i din familj? Kanske har du en intressant historia om Axel själv? Vi är intresserade av att höra från dig! Dela med dig av bilder från den tiden, eller om du är släkt med Axel och har en personlig berättelse att dela med dig av, är vi mycket intresserade.

Vi vill gärna fotografera era Döderhultare och höra historierna bakom hur de kom till er. Berättelserna kommer att publiceras på kommunens webbplats, men även i våra andra digitala kanaler. Dessutom planerar vi att skildra era berättelser genom föredrag och evenemang under året.

Tveka inte att höra av er till oss!

Mejla oss på kulturhuset@oskarshamn.se (märk mailet med "Minnesåret") eller ring till Kulturhusets reception på 010-35 61 061, säg att du vill tala om "Minnesåret".