Oskarshamns kommun uppmärksammar pride – för jämlikhet och allas lika värde

Prideparad med kommunflagga i förgrunden

Just nu pågår Oskarshamn Pride och i samband med prideparaden på lördag den 7 september går även startskottet för Southeast Pride, länets gemensamma prideveckor. 

Pride handlar om mänskliga rättigheter, acceptans och jämlikhet. Det är ett tillfälle att fira framsteg och positiv utveckling för HBTQI-personers rättigheter, såväl som för att föra kampen för jämlikhet vidare. Southeast Pride arrangeras för att skapa förutsättningar för ett mer jämlikt Kalmar län, där alla oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder ska ha samma rättigheter och möjligheter i samhället.

Oskarshamns kommun har deltagit i länets pride sedan starten 2015. Vi samarbetar med föreningen Oskarshamn Pride och uppmärksammar pride på flera sätt. Vi hissar regnbågsflaggor i våra flaggstänger, sätter upp välkomstaffischer med budskap om allas lika värde och vi pyntar stadskärnan i regnbågstema. Oskarshamns kommun deltar också i paraden som arrangeras av Oskarshamn Pride, lördag den 7 september. 

Se programmet för Southeast Pride