Välkommen till höstens ABC-föräldraträffar

mamma och två barn sitter på golvet och bygger med klossar

Är du förälder eller bonusförälder till barn i åldern 3–12 år? Välkommen att anmäla dig till höstens ABC-föräldragrupper! Vid fyra tillfällen får du möjlighet att diskutera och dela erfarenheter med andra föräldrar, ta del av vad forskningen säger om barns utveckling och få konkreta tips för att underlätta vardagen hemma. Syftet är att stärka relationen mellan barn och föräldrar.

ABC står för Alla barn i centrum och är ett program med fyra föräldraträffar. Träffarna riktar sig till dig som bor i Oskarshamns kommun och har barn i åldrarna 3–12 år. På träffarna varvar vi diskussioner, filmer och övningar baserat på den senaste forskningen inom föräldraskap och barns utveckling. Vi erbjuder två grupper, en grupp som träffas på tisdagskvällar och en grupp som träffas onsdagsförmiddagar.

Tisdagar klockan 17.00–19.30

Den 17 september startar vi upp höstens första ABC-föräldragrupp. Gruppen träffas på öppna förskolan Trollsländan följande tisdagar klockan 17.00–19.30:

  • 17 september
  • 1 oktober
  • 15 oktober
  • 12 november

Gruppen leds av Lisa Franzén och Jessica Sandenskog. 

Onsdagar klockan 09.30–12.00

Den 25 september startar förmiddagsgruppen. Gruppen träffas på öppna förskolan Trollsländan följande onsdagar klockan 09.30–12.00.

  • 25 september
  • 9 oktober
  • 23 oktober
  • 7 november

Gruppen leds av Linda Henriksson och Cecilia Hellström.

Anmälan

Anmälan görs via e-tjänst. Om du inte har bank-id går det bra att anmäla via e-post, foralder@oskarshamn.se. Anmäler du via e-post behöver du ange vilken av grupperna du vill delta i. Först till kvarn gäller då det är begränsat antal platser.  Träffarna är gratis.

Om ABC föräldrautbildning

Programmet är utvecklat i samverkan mellan Folkhälsomyndigheten och Stockholms stad med syftet är att främja barns utveckling genom att stärka relationen mellan föräldrar och barn. På träffarna varvas diskussioner, filmer och övningar baserat på den senaste forskningen inom föräldraskap och barns utveckling.

Läs mer om ABC