Kvalitetsteknik, 25 YH-poäng

Fem personer står bredvid och tittar närmare på en industrirobot. Foto.

Kortare kurs inom yrkeshögskolan

Vill du läsa en enstaka yrkeshögskola kurs som ingår i utbildningen Produktionsteknik?

Eftersom vi har ett fåtal tomma platser på vår YH-utbildning Produktionsteknik finns det nu möjlighet att ansöka om att få läsa några av kurserna som ingår i programutbildningen.

Kursen sker på distans vecka 15 2025 – vecka 25 2025 med schemalagda träffar i Oskarshamn. Undervisningen sker i form av föreläsningar, övningar och grupparbeten.

Undervisningen är kostnadsfri.

Kursens syfte och mål

Kursens syfte är att ge den studerande kunskap om arbetsprocesser och kvalitetsverktyg för att med hänsyn till miljöaspekter kunna medverka i utvecklingsarbete och ständiga förbättringar inom produktionsindustrin.

Målet med kursen är att ge kunskaper om kvalitetsteknik som styrinstrument i ett företag, samt metoder och verktyg i det förebyggande arbetet med ständiga förbättringar i kvalitets­arbetet. Kursen ska även ge kunskaper om produktionsindustrins påverkan på den yttre miljön, samt metoder och åtgärder för att reducera denna påverkan.

Följande tillfällen träffas vi på Nova

  •          Fredag den 11 april, kl. 8.00-16.00

  •          Lördag den 12 april, kl. 8.00-13.00

  •          Fredag den 9 maj, kl. 8.30-16.00

  •          Lördag den 10 maj, kl. 8.00-13.00

  •          Fredag den 30 maj, kl. 8.00-16.00

  •          Lördag den 31 maj, kl. 8.00-13.00

  •          Måndagen den 16 juni 09.00–13.00 skrivs tentamen

För att vara behörig till utbildningen behöver du ha kunskaper motsvarande ett slutfört program i gymnasieskolan (svenskt eller från annat land). Lägst betyget E/G/3 krävs i följande gymnasiekurser, eller motsvarande kunskaper:

  •          Matematik 2
  •          Produktionskunskap 1

Dina kunskaper kan du styrka genom betyg eller andra handlingar. Om du saknar ett slutbetyg eller inte har läst de gymnasiekurser som krävs, kan du ansöka på så kallad reell kompetens (glöm inte att kryssa i den rutan när du gör din ansökan). Då bifogar du ett CV till din ansökan, samt handlingar som styrker att du har kunskaper som motsvarar kraven ovan, exempelvis arbetsintyg där dina arbetsuppgifter framgår. Du kan därefter bli kallad till intervju för att kartlägga din kompetens. Om ledningsgruppen anser att du har de förkunskaper som krävs, deltar du i urvalet.

Läs mer om behörighet, utländska betyg och reell kompetens

Ansök till Kvalitetsteknik.

Skicka in din ansökan senast den 20 mars 2025.

Vi hör av oss senast den 30 mars med besked om du blivit antagen. Vid fler sökande än det finns platser görs ett urval.