Kompetenslyft 2.0

Projektet Kompetenslyft 2.0 syftar till att skapa förutsättningar för hållbara och konkurrenskraftiga arbetsplatser inom Kalmar län genom livslångt lärande. Huvudmålet är att erbjuda behovsstyrda utbildningsinsatser till anställda inom offentlig sektor och industrinära företag. Projektet strävar efter att minst 500 unika deltagare från cirka 40 olika verksamheter ska få ta del projektets aktiviteter. 
För att ta del av utbildningarna behöver ditt företag först bli antaget som del i projektet.

Syfte

Syftet med projektet är att öka kompetensen hos både individ och företag/verksamhet, samt att stärka omställningsförmågan hos deltagarna. Utifrån en genomförd problemanalys kommer projektet också att kunna bidra till ökad kompetens inom en stor bredd av områden.

Projektet Kompetenslyft 2.0 kommer även stödja företag och verksamheter genom strukturerad kompetenskartläggning för att möjliggöra långsiktig planering av kompetensutveckling och insatser med en hållbar framtid i åtanke. Detta kommer att höja den lägsta kompetensnivån inom deltagande organisationer och ge långsiktiga fördelar och effekter även efter att projektet har avslutats. Målet är därför att säkra långsiktig kompetensförsörjning i branscherna genom strategisk och strukturell kompetensutveckling för befintlig personal.

Projektet fokuserar på att en verksamhet behöver olika nivåer av kompetenser - grundnivå, påbyggnadsnivå och avancerad nivå - och kommer att genomföra kompetensutveckling för deltagande företag och verksamheter baserat på en strategisk plan enligt denna kompetenstrappa. Projektet kommer också att genomföra aktiviteter för att utveckla företagens ledningsfunktioner samt inspirera och skapa intresse hos företag och deras anställda för det livslånga lärandet. Projektet kommer att genomsyras av ett jämställdhets-, tillgänglighets- och icke-diskrimineringsperspektiv och på så sätt bidra till att kvinnor och män, oavsett bakgrund, får en stärkt ställning på arbetsmarknaden.

Styrgruppen

I Styrgruppen för Kompetenslyft 2.0 ingår

  • Ellinor Adler, Nova Utbildning, FoU & Affärsutveckling
  • Håkan Muhr, IUC Kalmar län
  • Rebecca Lindblom, Campus Västervik
  • Katarina Johansson, Region Kalmar

Kontaktpersoner

Henrik Jardbring

Projektledare
E-post: henrik.jardbring@oskarshamn.se
Telefon: 010-35 60 175

Olika loggor i en lång rad