Bildarkivet

Bildarkivet i Oskarshamn samlar in, bevarar, registrerar och digitaliserar fotografier från det som idag är Oskarshamns kommun. Här finns landskapsbilder, stadsvyer, interiörer, porträtt och mycket annat. De äldsta bilderna är tagna på mitten av 1800-talet.

Sök i arkivet

Söker du ett foto av någon miljö, byggnad eller person? Ring eller e-posta oss, så söker vi i registren åt dig. Det går också bra att boka en tid så får du hjälp med att söka efter och titta på bilder i arkivet. Mot en avgift kan du också få kopior av bilderna – både i digital form och i pappersform.

Donera bilder

Till bildarkivet är du också välkommen att lämna dina fotografier av kommunen och dess invånare, både gamla och nya bilder. Vi tar emot allt från glasplåtar och celluloidnegativ till pappers- och diabilder. Även digitala bilder är mycket välkomna. Vill du inte skänka bort dina bilder, men ändå dela med dig av dem? Då kan du låna ut bilderna till oss så skannar vi in dem och lägger kopiorna i vår digitala bildbank – och du får tillbaka dina original igen.

Bildarkivet finns i Kulturhuset (Hantverksgatan 18–20, Oskarshamn).

Kontakta oss
Bildarkivet
Tfn: 0491-880 40 (Kulturhuset)
Postadress:
Box 705
572 28 Oskarshamn
Besöksadress:
Hantverksgatan 18-20
572 55 Oskarshamn