Ny elev 2024/2025

Välkommen som elev på Oscarsgymnasiet!

Du som fått besked om att du har kommit in på Oscarsgymnasiet hittar information om skolstarten här.

Höstterminen börjar den 19 augusti 2024. Hos oss börjar årskurs ett på måndagen medan elever i årskurs två och tre börjar på tisdagen.

Upprop årskurs 1

Elever på nationellt program börjar klockan 08.30 med upprop klassvis i klassrum enligt lista som finns uppsatt på skolan och som står i Dexter. Vi på skolan kommer även att hjälpa dig att hitta rätt på plats. 

Elever på Introduktionsprogram (IM) börjar klockan 09.00 med upprop i korridor 10.

Busskort

Om du har längre än sex kilometer till skolan är du berättigad till busskort. Behåll busskortet från grundskolan. Första dagen åker du gratis till skolan.

Bra att veta

Dina lärare kommer att visa er runt på skolan och informera om alltifrån programmets kurser och hur du får ditt skåp till skolans likabehandlingsplan och när cafét är öppet. I samband med skolstarten får ni elever och föräldrar också information via Unikum. 

Vi använder Google Suite For Education, Unikum och Dexter i utbildningen. Under dina studieår på Oscarsgymnasiet får du låna en chromebook. Den kvitteras ut klassvis, förutsatt att eleven har skrvit under och godkänt villkoren.

Du får ett skåp under din andra vecka på skolan. Du behöver själv ta med dig ett hänglås. 

Du behöver också ett lånekort till skolans bibliotek. Om du sedan tidigare har gått i skola i kommunen så har du ett lånekonto som gäller även hos oss, även om du inte har kvar ditt lånekort. Om du inte har något lånekonto så är du välkommen att ansöka om det här (underskrift med e-legitimation av målsman krävs).

I A - Ö för elever hittar du mer information. Till exempel om hur man får affischera, om klassråd, hittegods och uppsamlingsprov. Du behöver vara inloggad på ditt edu-konto för att kunna läsa dokumentet. Det kommer också att finnas på Unikum.