Studie- och yrkesvägledning på gymnasiet
Studie- och yrkesvägledningen (SYV) ska fungera som ett stöd för eleven under hela skolgången - från grundskolan, till gymnasiet och vuxenutbildningen. En studie- och yrkesvägledare hjälper dig kunna göra val som passar dig både inför gymnasiet och under din gymnasietid, de kan även vara ett bollplank för tankar och idéer kring studie- och yrkesval och på så sätt hjälpa dig att nå ditt mål.
För att underlätta grundskoleelevernas val till gymnasiet anordnar Oscarsgymnasiet varje år besök på de olika skolorna för elever i årskurs 8. I årskurs 9 bjuds elever in till skolan för att besöka de olika programmen. Varje år hålls dessutom öppet hus då alla intresserade är välkomna att besöka oss.
Läsa mer om hur man söker till Oscarsgymnasiet
Till dig som är förälder
Du som förälder är alltid välkommen att kontakta en studie- och yrkesvägledare på ditt barns skola vid frågor om ditt barns studie- och yrkesval.
Aktivitetsansvar
Har ditt barn hoppat av skolan och behöver hjälp? Vi, på arbetsmarknadsenheten, erbjuder ungdomar under 20 år som inte går i skolan samtal om studier och framtidsplanering. Kommunen har ett aktivitetsansvar för ungdomar som är mellan 16 och 20 år som inte går på gymnasiet eller som saknar examen från ett gymnasieprogram. Det kallas kommunernas aktivitetsansvar (KAA).
Kontaktformulär och mer information om KAA
Vanliga frågor och svar
Program: Anpassad gymnasieskola, Introduktionsprogrammen, Fordons- och transportprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet, Vård- och omsorgsprogrammet
Program: El- och energiprogrammet, Estetiska programmet, Industritekniska programmet, Naturvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet
Program: Bygg- och anläggningsprogrammet (lärling), Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Försäljning- och serviceprogrammet (lärling), Hantverksprogrammet (lärling, frisör), Restaurang- och livsmedelsprogrammet (lärling), Samhällsvetenskapsprogrammet. Samt Idrottsprofil.