Rekryteringsprocessen

Rekryteringsprocessen kan se olika ut beroende på vad det är för tjänst. Nedan följer en beskrivning av några av de steg som du kan komma att gå igenom i en rekryteringsprocess. Om du har frågor eller funderingar kan du kontakta rekryterande chef för att få mer information.

Ansökan

Alla våra lediga jobb hittar du på sidan Lediga jobb på kommunen. I varje jobbannons finns en länk till ansökan. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev. När du söker ett ledigt jobb hos oss fyller du bland annat i dina personuppgifter, arbetslivserfarenhet, utbildning, kunskaper och referenser.

När du har skickat in din ansökan till oss så får du ett bekräftelsemejl på att vi har tagit emot din ansökan. Mejlet är ett automatiskt genererat mejl som skickas ut och det går inte att svara på.

Din ansökan blir offentlig

Kommunen är en myndighet. Det innebär att ansökan och andra handlingar du skickar in blir allmänna handlingar. Personuppgifter kan lämnas ut enligt offentlighetsprincipen om någon efterfrågar detta, exempelvis tidningar.

Vi vill att du känner dig trygg när du lämnar dina uppgifter till oss. Därför är det viktigt för oss att informera om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Urval till intervju

Vi läser ansökningarna och gör urvalet till intervju utifrån de kvalifikationer som vi har satt som krav och de kvalifikationer som är meriterande. De som blir kallade till intervju kontaktas via mejl eller telefon.

Intervju

Har du gått vidare i rekryteringsprocessen så bokar vi en intervju och du får all praktisk information inför intervjun via telefon eller mejl. Intervjuerna tar oftast runt 1–1,5 timme och du träffar den som är ansvarig för rekryteringen och kanske någon annan representant från arbetsplatsen. Hur lång tid det tar innan du får återkoppling beror på när alla intervjuer är färdiga, normalt får du information kring detta under intervjun.

Referenstagning och tester

Efter intervjun hos oss så ringer vi de referenter som du har uppgett. Oftast vill vi prata med minst två personer som du har jobbat med tidigare. För vissa typer av tjänster kan det vara aktuellt att även göra tester. Vi använder oss av Jobbmatch arbetspsykologiska test samt intelligenstest.

Återkoppling

När det gäller återkoppling om att en tjänst har tillsatts är vår rutin att höra av oss muntligen till de personer som har varit på intervju och via mejl till övriga kandidater.

Ibland kan en rekryteringsprocess dra ut på tiden av olika anledningar. Har du funderingar kring just den rekryteringsprocess som du finns med i, kontakta den som är ansvarig för den tjänsten.