Rödsleskolan

Böcker och surfplatta på en skolbänk

Med arbetsglädje och engagemang arbetar pedagoger med elever från förskoleklass till och med årskurs 9. All medarbetare ingår i arbetslag. Det finns stor kompetens och erfarenhet inom varje arbetslag.

Som förälder är du alltid välkommen att besöka skolan och ditt barn.

Med hjälp av kvalitetsarbetet analyserar och utvärderar vi arbetet under läsåret.

Fritidshem på Rödsleskolan

Vi har två fritidshems avdelningar, Ekan och Fregatten. På Ekan är de yngsta barnen och på Fregatten är de äldre. Vi erbjuder en meningsfull, stimulerande och utvecklande fritid som utgår från barnens individuella behov, intresse och stödjer dem i deras utveckling. Varje dag delas barnen upp i mindre grupper.

Plan mot diskriminering, mobbning, trakasserier och kränkande behandling

Planen innehåller en beskrivning av Rödsleskolans arbete för att främja elevers lika rätt och ågärder för att förebygga diskriminering, trakasserier, kränkning och mobbning. "Kompisplan" är en förkortad version av likabehandlingsplanen.

Äventyrspedagogerna arbetar förebyggande med hjälp av kamratövningar och olika samarbetsövningar.

Ordningsreglerna på skolan är en del av plan mot kränkande behandling och vi utgår från att: Allt är tillåtet, utom det som skadar dina kamrater, dig själv, skolan och dess inventarier eller det som stör trevnaden på skolan.

Frånvaroanmälan

Du kan frånvaroanmäla ditt barn på två sätt inom Oskarshamns kommun:

  • Via appen Unikum familj.
  • Via telefonummer till Skola24.

Som vårdnadshavare är du ansvarig för att meddela om ditt barn inte kommer till skolan. Myndig elev ansvarar för att meddela sin egen frånvaro.

Du ska anmäla frånvaron före klockan 08.00.

Frånvaroanmälan via appen Unikum familj

  • Ladda ner appen via appstore eller play.
  • Logga in med samma användarnamn och lösenord som till Unikum.

Klicka på denna länk för att få hjälp att komma igång med Unikum familj appen.

Frånvaroanmälan via telefonnummer till Skola24

  • För att anmäla frånvaro ring 0515-77 76 10.
  • Talsvar ber dig att knappa in elevens personnummer och följ sedan instruktionerna.

Ledighetsansökan

Ansökan

Ansökan om ledighet för elev

Kortare ledighet

En elev får beviljas kortare ledighet för enskilda angelägenheter. Om det finns synnerliga skäl får längre ledighet beviljas. Rektor beslutar men kan delegera beslut om kortare ledighet.

Längre ledighet än 10 dagar

Ledighet som avser längre tid än 10 dagar beviljas bara i undantagsfall och det är alltid rektor som beslutar.

Ansökan lämnas in minst 14 dagar före önskad ledighet till elevens mentor/lärare.

Beslut

Beslut om ledighet ska grunda sig på en samlad bedömning av elevens situation, såsom frånvarons längd, elevens studiesituation och möjligheterna att kompensera den förlorade undervisningen. Ledighet beviljas inte i samband med nationella prov.

Viktigt att tänka på!

Beslut om ledighet förutsätter att eleven så snart som möjligt läser in de avsnitt som han/hon går miste om under ledigheten. Detta ska ske enligt de instruktioner som undervisande lärare lämnat på sida 2.

Inför ledigheten är det viktigt att Du som elev/vårdnadshavare tar kontakt med dina undervisande lärare och ber om deras utlåtande samt tar reda på vad i undervisningen du går miste om. Sida 2 måste fyllas i vid ledighet som varar en vecka eller längre. I de fall din mentor/lärare anser det nödvändigt, ska sidan fyllas i även för kortare ledighet. Fyll själv i de ämnen du har under tiden ledigheten gäller.

Utlåtande från undervisande lärare måste vara ifyllt innan beslut kan fattas.

Specialkost och anpassad kost

Specialkost erbjuds till matgäster som av medicinska skäl behöver det utifrån diagnos och som en del av den medicinska behandlingen. Socialstyrelsen definieras specialkost som mat anpassat till ett specifikt sjukdomstillstånd.

Behov av anpassad kost kan till exempel vara till individer som inte går upp i vikt som förväntat, ätstörning, neuropsykiatrisk funktionsnedsättning eller på grund av ät- och sväljsvårigheter. Utöver själva maten kan även förändring av måltidsmiljön behövas. 

Mer information och hur du anmäler specialkost och anpassad kost

Egenvård i skolan

Med egenvård menar man enkla vårdhandlingar, till exempel att överlämna iordningställt läkemedel. Egenvård får utföras av skolpersonal efter föräldrars instruktion. Föräldrarna ansvarar för att personalen är informerad om läkemedlet: varför, hur och när det ska tas, effekter och eventuella biverkningar.

Blanketterna: läkemedel, sondmatning och ren intermittent katetrisering, hittar du bland våra e-tjänster på Egenvård i skolan.

Unikum

Förskola, grundskolorna och gymnasiet i Oskarshamns kommun använder det webbaserade verktyget Unikum för att stödja arbetet med barn och elevernas individuella utvecklingsplaner (IUP) med skriftliga omdömen.

Pedagog, elev och vårdnadshavare kan på så sätt enkelt nå och hålla sig uppdaterade kring IUP.

Inloggning

Inloggning sker med e-legitimation för dig som vårdnadshavare.

Du kan logga in på Unikum och webbläsaren Chrome rekommenderas att användas.

Information om Användarvillkor för Unikum.

Unikum Familj appen

Unikum Familj är en app för dig som vårdnadshavare som gör det lättare att hänga med i barnens skolgång. Det är en mobileapp och finns att ladda ned för både Android och iOS. Ladda ner dem via App Store eller Google Play för din mobil och inloggning sker med e-legitimation.

Unikum i förskolan

För att kunna logga in eller se ditt barn i förskolan måste placeringsdatumet ha passerat, det vill säga dagen efter första placeringsdagen kan man se placeringen i Unikum.

Frågor?

Vid frågor och funderingar vänligen mejla unikum@oskarshamn.se.

Medgivande till tredje part

Med e-tjänsten Unikum - Medgivande till tredje part kan vårdnadshavare och myndiga elever ge sitt medgivande till att en annan person får tillgång till uppgifter i Unikum.

Kontakt
Rödsleskolan
Telefon: 010-35 60 000
Postadress:
Box 706
572 28 Oskarshamn
Besöksadress:
Norra vägen 65
572 50 Oskarshamn
Rödsleskolans fritidshem - Ekan
Telefon: 010-35 60 000
Rödsleskolans fritidshem - Fregatten
Telefon: 010-35 60 000
Magnus Rydhage
Rektor F-9
Telefon: 010-35 60 000
Susanna All Carreberg
Biträdande Rektor F-3 och Fritidshem
Telefon: 010-35 60 000
Maria Karlsson
Biträdande Rektor
Telefon: 010-35 60 000
Janet Winnsäter
Biträdande Rektor
Telefon: 010-35 60 000